об’єктивність і прозорість в роботі прокуратури

гарантує новий прокурор Закарпаття

«Я як прокурор області гарантую об’єктивність і прозорість роботи прокуратури і її діяльність винятково в інтересах громадян та для дотримання законності», – сказав на координаційній нараді керівників правоохоронних органів, присвяченій питанням зміцнення законності, охорони громадського порядку, підвищення ефективності захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, прокурор області Олег Сидорчук.

Чи не вперше в історії прокуратури в подібному заході взяли участь і представники громадських об’єднань, зокрема, таких як «Правий сектор», ВГО «Свобода», люстраційний комітет та афганці.
Про першочергові завдання щодо організації діяльності правоохоронних органів області зі зміцнення законності, охорони громадського порядку, підвищення ефективності захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії злочинності та корупції у 2014 році вів мову заступник прокурора області Андрій Бакай.

Він зазначив, що наразі криміногенна ситуація є одним із негативних чинників, що серйозно впливає на роботу органів державної влади і управління. Слід зазначити, що з початку року на території краю злочинність майже по всіх напрямках знизилась. Зокрема, на 10 тисяч населення вона склала  16,5 проти 26 по державі, серед яких особливо тяжких – 2,4 (3,7), тяжких – 25,9 (24,5), середньої тяжкості – 34,3 (40,9) та невеликої тяжкості – 37,4 правопорушення. Традиційно високим рівень злочинності спостерігається тільки в містах Мукачево (32,5), Ужгород (29) та Ужгородському районі (25).

Разом з тим, прокуратуру непокоїть той факт, що останнім часом почастішали випадки вчинення таких злочинів, як умисне завдання різного ступеня тілесних ушкоджень, розбоїв, у тому числі під прикриттям таких організацій, як «Самооборона» або «Правий сектор».Треба уникати таких випадків та будь-яких провокацій з цього приводу. При цьому активісти можуть продовжувати спільне з міліцією патрулювання, повідомили з прес-служби прокуратури області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*