Обласні обранці затвердять виконавчий протокол до Меморандуму про співпрацю

Депутати облради затвердять Виконавчий протокол №9 до Меморандуму про співпрацю між Закарпатською обласною державною адміністрацією, Закарпатською обласною радою та Кошицьким самоврядним краєм на період із травня 2017 року по травень 2018 року. Цей проект рішення вносить управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних зв’язків виконавчого апарату облради.

У документі наголошується, що Виконавчий протокол підписується щороку під час проведення Днів українсько-словацького добросусідства. Він передбачає конкретні заходи й напрями, які планується здійснити у визначений термін із метою вирішення питань, що становлять спільний інтерес. Зокрема йдеться про організацію – за принципом взаємного обміну – візитів керівників двох регіонів; обмін делегаціями представників органів місцевого самоврядування для вивчення та передачі словацького досвіду реформування органів місцевого самоврядування; обмін досвідом у сфері охорони здоров’я, навколишнього середовища; сприяння підвищенню ефективності використання туристично-рекреаційного потенціалу двох областей; реалізації освітніх та культурно-мистецьких програм тощо.

Документом передбачена діяльність Координаційної ради з метою підготовки та узгодження пріоритетних проектів, що підтримуються Євросоюзом у рамках Норвезького фінансового механізму, Програми «SlovakAid», ENI та інших програм у період 2014 – 2020, співробітництво в рамках платформи ZIP щодо залучення інновацій та планування розвитку прикордонної зони SK-UA, підтримка співпраці Закарпатської області з EZUS «ViaKarpatia».

Домовлено продовжити зусилля, спрямовані на спрощення механізму малого прикордонного руху між Україною та Словаччиною, поширенню його на 50 – 100 кілометрів (до Пряшева та Кошице), розбудову інфраструктури в Чієрна-Соломоново.

Тож, враховуючи вищенаведене, і пропонується затвердити Виконавчий протокол №9 до Меморандуму про співпрацю між Закарпатськими ОДА й облрадою та Кошицьким самоврядним краєм, підписаного 13 травня 2017 року.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*