Область відзначила 74-ту річницю звільнення від нацистських загарбників

У неділю, 28 жовтня, в Ужгороді відбулися урочистості з нагоди відзначення 74-ї річниці визволення України та Закарпаття від нацистських загарбників.

Вже традиційно заходи почалися на українсько-словацькому кордоні. Там у супроводі оркестру крайового Головного управління Національної поліції ветерани, керівники краю, обласного центру, представники Збройних сил України, правоохоронних структур та центральних органів виконавчої влади поклали квіти до підніжжя монумента «Україна – визволителям».

Потім відбулося покладання квітів до пам’ятника «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни». У ході церемонії Гімн України та композиції воєнного періоду виконав оркестр Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

Завершилися урочисті заходи на Пагорбі Слави. Там вінки та квіти поклали до Вічного вогню як символу людської пам’яті про загиблих воїнів-визволителів. Офіційний церемоніал супроводжували постріли салютної групи обласного управління поліції та Гімн України у виконанні оркестру філармонії.
Урочисті й пам’ятні заходи відбулися в усіх районах Закарпаття.

У прес-службі облдержадмі­ністрації нагадують, що 28 жовтня як День визволення України від нацистських загарбників встановлений Указом Президента в 2009-му. Закарпаття під час Другої світової стало останнім регіоном України, що позбувся нацистської навали.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*