Олександр Надь: «У нас значно вищі цілі, аніж боротися за виживання»

Виїзний матч із дніпропетровським «Дніпром» хоч і не став переможним для нашої команди, проте підопічні В’ячеслава Грозного заслужили від футбольної України овації і повагу за свою гру. Чудову вправність у цьому двобої продемонстрував закарпатський воротар Олександр Надь, який кілька разів виручав колег і лише раз дозволив господарям поля вразити свої володіння. Тож про матч минулий, протистояння наступне та інше – в розмові з голкіпером «Говерли».

Олександре, досить довго ти не виходив на поле в основному складі. Які причини такої тривалої перерви – травми чи конкуренція серед воротарського штату «Говерли»?

– На жаль, ще в минулому сезоні мав травму, через яку довелося робити операцію на коліні, потім проходив тривалий курс реабілітації, набирав форму, тепер зі здоров’ям вже все гаразд. А колег по воротарському цеху – Дмитра Бабенка та Олександра Чурилова вважаю одними з найкращих у прем’єр-лізі. Гадаю, своєю працею на тренуваннях заслужив довіру тренерів і вийшов у минулому турі на поле «Дніпро-Арени».

Чи очікував такої гри від «Дніпра»?

– Неважко було спрогнозувати, що господарі поля будуть постійно атакувати, нагнітати ситуацію біля нашого штрафного майданчика, турбувати дальніми ударами.

У захисній ланці команди з’явилося чимало новачків. Ти швидко знайшов спільну мову з румунськими центрбеками?

– Звісно. До прикладу, Крістіан Орос, як і я, володіє угорською мовою, з Александру Дандеа також швидко порозумілися, тож у цьому плані проблем не виникало.

Від кого зі стану дніпрян очікував найбільшої небезпеки?

– В складі «Дніпра» зібрані класні футболісти, з яких кожен може завдати вирішального удару. Тож від кожного гравця можна було чекати «сюрпризів».

У цьому матчі ти знову отримав травму. Як себе почуваєш, чи можна очікувати на твою появу в суботньому матчі з «Металістом»?

– Питання щодо можливої моєї участі в поєдинку з «Металістом» вирішуватиме медичний та тренерський штаб команди. Окрім мене, у нас ще двоє хороших воротарів, тож є з кого вибирати. А в цілому почуваюся нормально, наші лікарі цьому посприяли.

Як налаштовуєш себе на матч з такими грізним суперником, адже після дискваліфікації з Ліги чемпіонів «Металіст» сконцентрується на виступах у внутрішньому чемпіонаті?

– Готуємося в звичному режимі, а щодо суперника, то вивчаємо його сильні та слабкі сторони на теоретичних заняттях.

Як гадаєш, з такою грою, як демонструє «Говерла» зараз, питання щодо збереження прописки в прем’єр-лізі актуальне?

– У нас вже значно вищі цілі, ніж боротися за виживання в прем’єр-лізі. При такій грі ми маємо стати твердим середнячком елітного дивізіону. На кожен матч ми виходимо для того, щоб перемогти й, звісно, піднятися якомога вище в турнірній таблиці.

Роман СЕНИШИН.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*