ОСББ та ЖБК не можуть долучитися до програми з енергоефективності

Тож крайові обранці звертатимуться до столиці з проханням внести зміни до постанови Кабміну щодо виключення обов’язкової умови наявності лічильника в багатоквартирному будинку для позичальників – ОСББ та ЖБК за відсутності централізованого теплопостачання.

Як повідомляє прес-служба облради, у відповідному проекті звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради України сказано: «Уряд запровадив програму з утеплення житла, за якою держава відшкодовує частину суми кредиту на енергоефективне обладнання та матеріали для населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів. Держагентство з енергоефективності та енергозбереження України спільно з провідними державними банківськими установами розробило й затвердило механізм підтримки заходів із енергозбереження. Водночас депутати Закарпатської облради глибоко стурбовані відсутністю в ОСББ та ЖБК області можливості долучитися до урядової програми з енергоефективності. Внаслідок оптимізації теплопостачання споживачів краю перевели на автономні системи опалення, відтак багатоквартирні будинки не обладнані приладами обліку теплової енергії».

49,8% багатоповерхового житлового фонду 1960 –1970 років забудови потребує капітальних вкладень, понад 37% – капремонту. За останні п’ять років кількість ОСББ на Закарпатті зросла більш як у 2,5 раза – нині їх є 510, вони обслуговують 565 багатоповерхівок, більшість із яких потребують термомодернізації, зокрема за рахунок коштів урядової програми. Це дозволило б скоротити використання газу населенням, питома вага якого в структурі споживання – понад 80%. А щоб крайові ОСББ та ЖБК могли долучитися до програми – депутати просять столичних керманичів внести необхідні зміни до законодавства, згадані на початку.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*