Отримувати зарплату в «конвертах» собі дорожче…

У вівторок під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Михайла Поповича відбулося чергове засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Проблема ця для Закарпаття все ще актуальна. А виплата працівникам зарплати «в конвертах» є не тільки порушенням законодавства у частині мінімізації доходів, але й позбавляє їх соціальних гарантій.

— Наша робота має бути спрямована на підвищення рівня зайнятості населення та оплати праці, працевлаштування безробітних центрами зайнятості, зокрема і працевлаштування інвалідів, — наголосив Михайло Попович.

Нині відповідними районними та міськими робочими групами проводяться перевірки суб’єктів підприємницької діяльності. За перше півріччя 2013 року обстежено 2409 підприємств, організацій та установ. У результаті було встановлено використання праці 1070 осіб без належного оформлення трудових відносин. Уже з 851 таким працівником укладено та зареєстровано договори у центрах зайнятості (158 – за минулий місяць).

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*