ПАМ’ЯТЬ ПОЛЕГЛИХ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

вшанували в Ужгороді

У суботу, 15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ з Афганістану закарпатці поклали квіти до пам’ятника Скорботної матері в Ужгороді.

У церемонії взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Ледида, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, заступник міського голови Ужгорода, учасник бойових дій Юрій Беляков, керівники правоохоронних та контролюючих органів, представники громадських організацій, ветерани, родичі загиблих воїнів.

— Сьогодні ми вшановуємо мужніх, вірних своєму обов’язку воїнів-інтернаціоналістів. У пам’яті багатьох закарпатців закарбувалися події 25-річної давнини, пам’ятатимуть їх і наступні покоління. Влада ж зі свого боку, на виконання завдань глави держави, забезпечуватиме соціальний захист кожного учасника тих подій, — наголосив Олександр Ледида.

Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, після чого оркестр виконав державний гімн України. Духівники різних конфесій помолилися за мир та спокій на рідній землі й закликали до миру та злагоди всіх краян.

Відтак, інформує прес-центр ОДА, в обласній філармонії відбувся концерт з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій.

Довідково: Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року. За офіційними даними, близько 50 тисяч українців пройшли через цю війну. Серед них — 3049 закарпатців, з яких 53 загинуло і 4 зникли безвісти.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*