ПАТ «Закарпатгаз»: із наступного року споживання природного газу без лічильника неможливе

1 січня 2018 року завершується третій етап реалізації вимог Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», а саме – встановлення лічильників газу споживачам, які використовують його для приготування їжі. ПАТ «Закарпатгаз» звертається до клієнтів компанії з проханням сприяти безкоштовному встановленню побутових приладів обліку та узгоджувати зручний час виконання таких робіт.

Нагадаємо, у квітні 2011-го було прийнято Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Відповідно до його вимог постачання природного газу має здійснюватися лише за умови комерційного обліку. Ним же передбачені й строки, по завершенню яких компанія зобов’язана припинити постачання газу споживачам, які відмовляються від встановлення лічильників газу з ініціативи і за кошти газорозподільної компанії.

«Закарпатська область займає лідируючу позицію за кількістю встановлених лічильників газу. Сьогодні понад 99,5% наших клієнтів забезпечені індивідуальними приладами. До кінця поточного року нам залишається встановити ще 1,4 тис. лічильників газу, й це на сьогодні наше першочергове завдання, адже з січня наступного року споживання блакитного палива без лічильника буде неможливим», – коментує в. о. комерційного директора ПАТ «Закарпатгаз» Олена Чечоткіна. – «Клієнтам, які відмовляються від встановлення лічильників, ми, відповідно до закону, будемо змушені припинити постачання газу».

З початку року «Закарпатгаз» вже встановив понад 1,4 тис. індивідуальних приладів обліку газу. Щоб виконати вимоги закону в термін та забезпечити до кінця поточного року повний облік природного газу, компанія продовжує оснащення осель закарпатців лічильниками. Відповідні кошти на це передбачені інвестиційною програмою компанії.

ПАТ «Закарпатгаз» закликає клієнтів звертатися для узгодження часу встановлення лічильника або для отримання додаткової інформації за номерами телефонів служби внутрішньобудинкових систем газопостачання: (0312) 2-47-74, (067) 240-19-25 щобудня з 8.00 до 17.00 за к. ч., або до контакт-центру компанії: (0312) 48-83-04, (067) 01-03-104 щодня з 8.00 до 20.00 за к. ч.

Зазначимо: споживачі, які відмовляються від встановлення лічильників газу в ме­жах термінів, передбачених діючим законодавством, у майбутньому повинні встановити прилад обліку за власні кошти.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*