Пенсіонери матимуть більші виплати, якщо…

На засіданні Кабінету Міністрів у середу, 17 травня, презентуючи проект пенсійної реформи, прем’єр Володимир Гройсман повідомив, що плануються зміни страхового стажу й збереження віку виходу на пенсію.

«Крім того, проект передбачає можливість компенсації відсутності страхового стажу. Якщо тобі не вистачає кілька років до 25 років страхового стажу й не виповнилося 60, то можна це компенсувати шляхом внесків до Пенсійного фонду», – заявив прем’єр.

В. Гройсман також повідомив, що на осучаснення пенсій у 2018 році знадобиться 30,66 млрд гривень. Прем’єр закликав Президента Петра Порошенка швидше скликати Раду реформ для схвалення цього проекту закону. Він наголосив, що треба запровадити систему справедливого пенсійного забезпечення й ухвалити її у Верховній Раді до чергових канікул парламенту.

«Ми за ці місяці підготуємося до того, щоб із 1 жовтня провести ці нарахування – і щоб 9 мільйонів українців отримали підвищені пенсії – як перші кроки відновлення соціальної справедливості», – зазначив прем’єр-міністр.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*