ПЕРЕМОВИНИ З ПОВАЖНИМ ДИПЛОМАТОМ ІЗ АВСТРІЇ

провів голова облради

Вчора, 10 жовтня, голова облради Михайло Рівіс та його перший заступник Йосип Борто зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрії в Україні Герміне Поппеллер, яка з робочою поїздкою перебуває на Закарпатті.

Поважна гостя поінформувала про свою діяльність та мету візиту, окресливши, що хоче якомога більше дізнатися про наш край. «Закарпаття цікаве тим, що дуже близько знаходиться до Відня. І ви успішно використовуєте перевагу прикордонного регіону з Євросоюзом», – запевнила вона. Відтак розпитувала про пріоритети та виклики розвитку області, бачення їх вирішення.

Михайло Рівіс наголосив, що Австрія – економічно та політично стабільна, а це важливо для співпраці з нашим регіоном, який свого часу входив до історичної Австро-Угорщини. Далі ознайомив дипломата з економічним потенціалом Закарпаття, його туристичною та інвестиційною привабливістю, зауваживши, що інвестори, які працюють у нас, мають, незважаючи на непросте сьогодення, захист і підтримку влади та почуваються тут комфортно. «Ми з головою ОДА Геннадієм Москалем неодноразово підкреслюємо: якщо хтось із чиновників попросить у інвестора гроші – відірвемо руку», – сказав Михайло Михайлович. Серед викликів назвав погані дороги, яким влада краю приділяє чи не найбільше уваги та докладає максимум зусиль, аби привести їх до ладу на рівні євростандартів.

«Закарпаття є привабливим для реалізації низки міжнародних проектів, оскільки маємо багаті природні ресурси, чудовий туристичний потенціал, унікальну культурну спадщину та висококваліфіковані кадри, котрі, на жаль, нині покинули домівки й розбудовують Європу. Ми хочемо зробити все для того, аби вони мали змогу достойно заробляти вдома та будувати Європу на рідній землі», – наголосив у свою чергу Йосип Борто.

Під час спілкування Михайло Рівіс запевнив у готовності налагодити співпрацю з будь-яким регіоном Австрії, котрий Герміне Поппеллер допоможе нам знайти. А дипломат пообіцяла сприяти налагодженню співпраці в тих галузях, які були окреслені в ході зустрічі, повідомляє прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*