Першого держслужбовця з подвійним громадянством виявили в нашому краї — його звільнять із роботи

Геннадій Москаль скасував розпорядження голови Берегівської райдержадміністрації Іштвана Петрушки від 15.04.2016 р. про звільнення з посади начальника управління освіти, молоді та спорту Берегівської РДА Василя Лендєла. І зобов’язав голову РДА в триденний строк звільнити В. Лендєла з посади як такого, що під час перебування на держслужбі отримав громадянство Угорщини.

Як інформує прес-служба ОДА, цей факт підтверджується наявністю у В.Лендєла паспорта громадянина Угорщини, оформленого на прізвище Lengyel Laszlo, 04.09.1972 року народження. Встановлено, що тільки впродовж 2015 року В.Лендєл здійснив 20 перетинів державного кордону України через КПП «Лужанка» та КПП «Косино», користуючись згаданим паспортом та керуючи автомобілями з угорською реєстрацією «MAK 878», «JNA 943», «HVW 745».

Як уже повідомлялося, згідно з п. 2 ч. 1 ст. 84 Закону України «Про державну службу», підставами для припинення держслужби є набуття громадянства іншої держави. Частина 2 ст. 84 цього закону вказує, що суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити держслужбовця в триденний строк з дня настання або встановлення факту набуття ним громадянства іншої держави.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*