«під цвітом сакури»

ФЕЄРИЧНО ВІДКРИВ київський театр «піаніст»

20 березня на малій сцені академічного обласного укр­муздрамтеатру ім. братів Шерегіїв стартував перший фестиваль камерного театрального мистецтва «Під цвітом сакури».

Його відкрила прелюдія «Піаніст» Київського академічного молодого театру за п’єсою Вадима Лєванова «Прощавай, настроювачу!» На сцені не було жодних декорацій, крім піаніно, проте була майстерна гра акторів.  Глядачі ще довго аплодували стоячи. Директор закарпатського театру Василь Марюхнич і художній керівник Василь Шершун, начальник управління культури ОДА Вікторія Фролова та заступник мера Ужгорода Олександр Білак вручили київським акторам керамічну статуетку фесту із переплетінням сакур, торт «Ужгород» та квіти.

Виставу поставила Валерія Городецька, студентка Київського університету культури і мистецтв, вона вперше приїхала на гастролі. Це режисерський дебют Валерії, Ужгород – друге після Києва місто, де грають «Піаніста».

Це новий творчий проект театру. Ініціатор створення фесту директор  Василь Марюхнич розповів: якось, під враженням від вистави одного з київських театрів, подумалося, що було б доречно збагатити театральне Закарпаття фестивалем такого актуального формату. Тим паче, віднедавна «шерегіївці» вже можуть похвалитися майданчиком для таких камерних постановок – малою сценою.  Кияни ж зізналися, що Ужгород їм припав до душі, їх ніде так не зустрічали, як на Закарпатті.

Ну, а гостей та ужгородців чекають у театрі щодня, адже фест триває. Сьогодні, 22 квітня, о 19.00 Київський академічний театр «Колесо» зіграє народну комедію «Міріам» за О. Юр’євим, 23 квітня о 17.00 Національний академічний драмтеатр ім. І. Франка покаже п’єсу Лесі Українки «На полі крові».

24 квітня о 19.00 Івано-Франківський академічний облукр­муздрамтеатр ім. І. Франка покаже виставу «Кохання з присмаком дощу» за оповіданням Г. Маркеса. 25 квітня о 19.00 актори театру ім. Лесі Українки зіграють виставу «Двоє, не враховуючи собаки» за п’єсою В. Красногорова. Завершиться дійство 26 квітня о 19.00 прем’єрою «Круті віражі» за п’єсою Е. Ассу, яку покажуть закарпатські актори.

Оксана ШТЕФАНЬО

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*