Підготовка до сесії ведеться в профільних комісіях

Як ми вже писали в суботньому номері, минулого тижня у вівторок і середу депутати облради працювали в профільних комісіях, готуючись до сесії, яка відбудеться 25 травня. У четвер цю роботу продовжили.

Спершу засідала комісія з питань бюджету, яку очолює Василь Кошеля, де був присутній і голова облради Михайло Рівіс. Жвава дискусія зав’язалася навколо проектів рішень щодо затвердження санітарної охорони свердловин Косонського родовища підземних вод Берегівського району, з яких доповідав директор департаменту екології Сергій Рішко. М. Рівіс заявив: «Аби раду не звинуватили, що вона не дає комусь працювати в краї, вбачаю за доцільне створити робочу групу із залученням спеціалістів, представників місцевої влади та разом із профільною комісією облради виїхати на місце й розібратися, після чого напрацювати фахові рекомендації, які й ляжуть в основу рішення». Цікавилися депутати й питаннями тендерів, зокрема в лісовій галузі, обговорили рекомендації управління департаменту економіки ОДА включити до порядку денного засідання питання «Про затвердження рентної плати за заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів області», «Про План заходів з реалізації у 2018 – 2020 роках Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року» та «Про порядок часткового відшкодування з обласного бюджету відсот­кових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації інвестиційних проектів». Останнє вирішили відправити на довивчення.
Затим засідала профільна комісія з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту, національних меншин та інформаційної політики, яку очолює Ільдіко Орос. Зокрема йшлося про проект реорганізації Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І – ІІІ ст. Закарпатської облради – заклад матиме спортивний ухил. Утім під час апаратної наради в ОДА цього понеділка Геннадій Москаль попросив не поспішати – хоче сам вивчити питання, бо люди бояться скорочень (хоч департамент освіти всіх обіцяє працевлаштувати).

Обговорили депутати й виконання програм розвитку професійно-технічної освіти на 2012 – 2016 роки та підвищення якості природничо-математичної освіти на період до 2016 року, дія яких завершена. Чималу увагу приділили протокольному дорученню щодо створення обласного інклюзивного ресурсного центру в рамках крайової цільової програми «Психолого-педагогічний та медико-соціальний супровід дітей і дорослих із розладами аутистичного спектру на 2016 – 2020 роки», ухваленої торік. Як інформувала директор департаменту освіти Ганна Сопкова, на сьогодні створено обласний інклюзивний ресурсний центр розвитку дитини у складі ДУ «Закарпатська обласна психолого-медико-педагогічна консультація». Щодо приміщення майнові пропозиції напрацьовано. В краї маємо 138 діток-аутистів, тож депутати погодилися: центр для них потрібен.

Розглядали на комісіях й інші питання, пропоновані до порядку денного другого пленарного засідання сесії. Усі надані пропозиції й зауваження будуть обговорені на засіданні президії обласної ради, інформує прес-служба відомства.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*