ПІДПАЛИТИ угорський ОФІС

намагалися праворадикали однієї з країн ЄС

Правоохоронці встановили осіб, котрі в ніч на 4 лютого намагалися підпалити офіс Товариства угорської культури Закарпаття поблизу Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Про це заявив Геннадій Москаль у присутності керівництва Генконсульства та ТУКЗ.

– Злочинці – іноземці, двоє молодих хлопців із праворадикальної організації однієї з країн Євросоюзу. Відразу можу сказати, що це не громадяни Угорщини. Члени цієї організації брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих «ЛНР» і «ДНР», вони сповідують ідеологію панславізму під егідою Росії, підтримують політику Путіна й тісно контактують із російськими правими Лімонова. Працівники СБУ ідентифікували цих людей через камери відеоспостереження, встановили, за допомогою яких мобільних телефонів вони координували свої дії, де проживали, на якій АЗС купували пальне для підпалу, коли перетнули кордон із Україною. Нам відомі їхні прізвища, адреси й паспортні дані. Від імені обл­держадміністрації висловлюю вдячність співробітникам СБУ за професіоналізм, оперативність і результативність. Встановлено, що двоє іноземців приїхали на Закарпаття напередодні скоєння злочину через пункт пропуску «Ужгород» на словацько-українському кордоні й оселилися в хостелі на вул. Льва Толстого в Ужгороді. В ніч на 4 лютого вони здійснили дві спроби підпалу офісу ТУКЗ.

Спочатку після 1-ї (при цьому один зі злочинців знімав процес на смартфон, очевидно, для звіту). Залишившись незадоволеними наслідками, після 4-ї вони зробили ще одну спробу підпалу. А вранці виїхали з України через той же ПП «Ужгород». Обом іноземцям заочно буде оголошено підо­зру, після чого їх подадуть у міждержавний розшук. Для нас принципово, щоб злочинці були притягнуті до відповідальності й засуджені.

Таким чином констатуємо, що розхитати ситуацію на міжетнічному ґрунті на Закарпатті намагалася третя сторона, яка діє явно в інтересах Росії. Відповідально заявляю, що ці спроби жодним чином не вплинуть на дружні взаємини українців та угорців, а також представників інших національностей, що проживають на Закарпатті, – заявляє Геннадій Москаль.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*