Підвищенню якості природничо-математичної освіти сприяла профільна програма

Це випливає з рішення «Про результати виконання Програми підвищення якості природничо-математичної освіти на період до 2016 року», ухваленого на третьому пленарному засіданні сьомої сесії.

Як наголошується, на виконання постанови Кабміну від 13 квітня 2011 року «Про затвердження Державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до  2015 року» рішенням обласної ради 13.12.11 було затверджено відповідну обласну Програму підвищення якості природничо-математичної освіти на період до 2016-го.

У документі йдеться, що в краї підвищували рівень забезпеченості загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів сучасними технічними засобами навчання з природничо-математичних і технологічних дисциплін. Зокрема протягом 2006 – 2011 років наочне й технічне обладнання для проведення лабораторних і практичних робіт із фізики, хімії, біології та математики отримали в основному пускові навчальні заклади. Однак рівень їх оснащеності ще не був достатній. Тому основним завданням цієїї програми була подальша модернізація матеріально-технічної та методичної бази навчальних закладів із природничо-математичних предметів. Забезпечення сучасним обладнанням та унаочненням здійснювалося за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів. Орієнтовний обсяг фінансування програми становив 90 445 тис. гривень, у тому числі 63 700 тис. грн – за рахунок обласного бюджету, 26670 тис. грн – місцевого, 75 тис. грн – інші джерела, не заборонені законодавством.

Реалізація програми протягом 2012 – 2016 років сприяла оснащенню загальноосвітніх навчальних закладів сучасним обладнанням та мультимедійним лабораторно-практичним обладнанням кабінетів природничо-математичного напряму, модернізації матеріально-технічної та методичної бази; підвищенню кваліфікації педагогів та якості природничо-математичної освіти, інформує прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*