Письменника Юрія Шипа вітали читачі, влада, колеги та співочі гурти

Юрій Шип відзначив своє 70-ліття, з нагоди чого цього тижня в Закарпатському академічному театрі ляльок «Бавка» відбувся творчий звіт митця. Пошанувати ювіляра прийшли читачі, влада, колеги, співаки, актори…

Так, камерний хор «Кантус» виконав низку творів, але найперше – «Отченаш». Дарував свій спів і Заслужений академічний Закарпатський народний хор. З Перечинщини приїхала вельми відома «Лемківчанка». Гурт «Шарж» (Роберт Голованенко та Сергій Соболь) вважає, що ювілейні 70 поета – це перемога 7:0 на користь автора. Низку пісень виконала також Надія Підгородська. Ну, і яке свято без народного артиста України Петра Матія?! Зі сцени твори поета читав актор Микола Карпенко.

Голова Обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі та поетеса Лідія Повх не тільки подарували квіти, а й вручили Юрію Шипу медаль «Почесна відзнака» Національної спілки письменників України за особливі досягнення у літературній творчості, за вагомий внесок у відродження духовності та культури українського народу (першому серед закарпатців). Цю почесну місію допомогли виконати внучки ювіляра – Ксенія та Вероніка. До вітальних слів від влади додались і почесні грамоти, які вручили заступник голови ОДА Іван Качур та заступник голови обласної ради Андрій Сербайло.

Були вітання і від колег-письменників Петра Ходанича, Андрія Дурунди, Василя Мулеси, Івана Козака. А ще письменника привітав помічний єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Ніл (Лущак).

Мар’яна НЕЙМЕТІ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*