Пляшка з коктейлем Молотова у вікні Товариства угорської культури

4 лютого невідомі поставили пляшку із займистою сумішшю у вікно приміщення Товариства угорської культури Закарпаття, що на Православній набережній, 5 в Ужгороді, й підпалили.

Скло там подвійне, й розбилося в підсумку тільки одне, всередину вогонь не дістався. Благо, що на сусідніх будинках є камери спостереження. Відео вже досліджують. Як повідомила речниця крайової Нацполіції Тетяна Щоголєва, о пів на п’яту ранку про задимлення в згаданому офісі їм повідомили рятувальники. На місце відразу виїхала слідчо-опертивна група.

Народний депутат Василь Брензович повідомив, що будинок не пошкоджено, постраждалих немає, а місцеві правоохоронці відреагували майже миттєво. І додав: сподівається, що цей акт не нашкодить українсько-угорським відносинам.

Мер обласного центру Богдан Андріїв написав на своїй сторінці у «Фейсбуці»: «Декому дуже хочеться розхитати ситуацію в нашому багатонаціональному та мультикультурному Ужгороді. З усією відповідальністю заявляю – їм це не вдасться!»

Міністр закордонних справ Павло Клімкін теж швидко відреагував у «Twitterі»: «Якими б не були емоції, але «коктейлі Молотова» в приміщення Спілки угорців в Ужгороді – це ганебний шлях. Засуджую такі дії».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*