ПОЛІЦІЯ ЧЕРГУВАТИМе

В ОЗДОРОВЧИХ ЗАКЛАДАХ – Заради безпеки

Безпека закарпатців у літній період стала темою брифінгу 21 червня в Головному управлінні Національної поліції України в Закарпатській області.

Йшлося про дотримання правил під час відпочинку на водоймах, у лісовій місцевості, а також зачіпали проблему поведінки учасників дорожнього руху. Особливу увагу акцентували на питанні безпеки неповнолітніх. Адже статистика невтішна: у перші дні літа зафіксовано вже три випадки утоплення дітей у водоймах, один із яких стався в басейні в присутності батьків.

Т. в. о. начальника сектору ювенальної превенції УПД Андрій Курта закликав бути обережними на водоймах і дорослих. Навіть розповів, як діяти в разі чого.

Начальник управління превентивної діяльності Роман Ус розповів: аби літо було безпечним, у 177 дитячих оздоровчих закладах області чергуватимуть представники поліції. Крім цього, буде забезпечено поліцейський супровід організованих груп неповнолітніх, збираються влаштувати зустрічі з керівниками закладів та служб захисту дітей. Однак батьки повинні розуміти, що найперше відповідальність за своїх чад несуть вони. Часткова відповідальність лежить безпосередньо на адміністрації оздоровчих закладів, котрі в літній період організовують дозвілля дітей. У свою чергу, місцева влада є відповідальною за облаштування водойм та інших природних місць відпочинку. «Якщо ви стали свідком купання дітей чи гри біля водойм без нагляду дорослих, при можливості розпитайте їх, де живуть, імена рідних та звертайтеся безпосередньо до представників поліції» – закликав Роман Ус.

Щодо безпеки на дорозі, то старший інс­пектор відділу забезпечення дорожнього руху УПД Лілія Мацецка наголосила: з початку року в області сталося 54 ДТП за участі дітей, у червні – дві аварії, учасником однієї з яких є велосипедист. Варто нагадати, що дітям до 14 років забороняється їздити на велосипеді проїжджою частиною. Через це порушення в Україні постраждало 3757 неповнолітніх, із яких 181 загинув. На Закарпатті відповідно 110 постраждалих, 14 із яких загинуло. Тому в школах області посилено вивчають правила дорожнього руху, проводять гру-змагання «Інспектори руху». Безпечного літа!

Владислава ЗНОВ’ЯК

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*