ПОЛУНИЦЯ ДОБРЕ РОДИТЬ

у доброго господаря…

Біля однієї з яток на мукачівському ринку Гід  жінка середніх років жваво торгує полуницею. Плоди великі, добірні — наче на картинці…

Перший урожай червоних плодів жінка привозила ще в останні дні квітня.

Минулого року чимало грошей сім’я витратила на скло, поліетиленову плівку та металеві конструкції. Добре, що в родині є свій зварювальний апарат, а газда Іван – газозварник. Отож він узявся за роботу. Посадковий матеріал дали  родичі, тож за нього нічого не платили. Усю зиму домочадці тягали з лісу дрова, щоб обігріти теплицю. На щастя, великих морозів не було. І справді, конкурентів у пані Ірини не густо, то чого ж цим не скористатися?

Треба зауважити, що наша місцева полуниця набагато привабливіша від завізної. Поруч оптовики продавали ягоди італійські та іспанські, привезені з Угорщини. Та рядові покупці їх оминали. Мало хто цікавився ними й з перекупників.

Продавчиня божиться, що її продукція екологічно чиста, бо жодної хімії при вирощуванні ягоди не застосовувалося. «При закладанні ягідника ми використовували пташиний послід, а підживлювали рослини розчином коров’яку та звичайним деревним попелом, який залишався від опалення теплиці. Це, як бачите, таке собі безвідходне виробництво».

Про свої прибутки жінка говорила неохоче, сказала тільки, що всі витрати вже повністю окупилися, а тепер працює на заробіток…

Віталій ПУМПИНЕЦЬ.
м. Мукачево.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*