Поляки планують у області сміттєпереробний завод. Там будуть виробляти електрику та біогаз

Поляки запропонували нам проектні рішення будівництва на Закарпатті заводів у сфері переробки твердих побутових відходів із застосуванням новітніх технологій.

Із цього приводу в ОДА відбулася робоча зустріч із представниками польської фірми «LIMBA» в особі засновника й генерального директора Пшемислава Томала, президента консорціуму Яна Халадана, технічного директора Андриана Шавальського та генерального представника компанії Ольги Анохіної. Фірма вже побудувала сім заводів із переробки ТПВ та, поспілкувавшись із представниками окремих територіальних громад нашого краю, намітила зведення такого підприємства на території області. Технології, які пропонує польська сторона при будівництві локальних заводів із сортування та переробки побутових відходів, включають можливість виробництва електричної енергії та біогазу.

Враховуючи, що фірма володіє проектами та технологіями, на реалізацію яких міжнародні фінансові установи можуть надавати кредитні ресурси, а також оскільки вирішення питання поводження з побутовими відходами на Закарпатті є актуальним та вкрай необхідним, обласна державна адміністрація підписала з фірмою «LIMBA» угоду про співпрацю.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*