Понад 2,8 мільйона гривень додаткових коштів зібрали пенсійники Закарпаття у першому півріччі

19 липня відбулось засідання колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Розглянуто підсумки роботи органів Пенсійного фонду України Закарпатської області за 6 місяців 2018 року щодо виконання бюджету та реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення. Проаналізовано, як в області забезпечуються соціальні права застрахованих осіб шляхом легалізації заробітної плати та виявлення праці неоформлених працівників.

Як свідчить аналіз, органи Пенсійного фонду Закарпатської області забезпечили виконання планових показників, стабільне фінансування та своєчасну виплату пенсій понад 273 тисячам пенсіонерів.

З початку року органами Фонду області призначено 4,3 тисячі нових пенсій, проведено перерахунки пенсій 7,4 тисячі осіб. З 1 липня 2018 року проведено перерахунки пенсійних виплат 41 тисячі осіб у зв’язку зі збільшенням розмірів прожиткового мінімуму відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

– До бюджету Фонду області з усіх джерел фінансування надійшло 3 мільярди 387,2 мільйона гривень, з яких власних надходжень зібрано 15,3 мільйона гривень, – зазначила голова колегії, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек. – Планові показники по надходженню коштів, адміністрування яких здійснюють органи Фонду, за перше півріччя 2018 року виконано на 122,7 відсотка. Як результат,  до бюджету Фонду області надійшло 2,8 мільйона гривень додаткових коштів. Порівняно з відповідним періодом 2017 року надходження зросли на 3,4 мільйона гривень.

Порівняно з минулим роком на 393,7 мільйона гривень, або 32 відсотки, зросли і надходження частини єдиного соціального внеску на загальнодержавне пенсійне страхування. Цьому сприяло нарощення темпів зростання фонду оплати праці, підвищення розміру мінімальної заробітної плати та вжиті заходи з легалізації заробітної плати.

– Робота по залученню всіх резервів для наповнення бюджету Фонду здійснюється у співпраці з головним управлінням Державної фіскальної служби України в Закарпатській області. Серед конкретних підсумків цієї роботи – заборгованість фізичних осіб-підприємців зі сплати єдиного соціального внеску в порівнянні з 1 травня цього року зменшилася на 2,8 мільйона гривень, – зазначила Анастасія Пентек.

В області проводиться активна робота у сфері легалізації трудових відносин. Як результат, протягом півріччя легалізовано працю 286 неоформлених найманих працівників, кількість застрахованих осіб, які отримують заробітну плату менше мінімальної, з початку року зменшилася більш як на 33 відсотки, у тому числі по бюджетних організаціях – на 36 відсотків. До бюджету мобілізовано 234,3 тисячі гривень єдиного соціального внеску.

В органах Пенсійного фонду області розвивається сервісна модель обслуговування громадян. Так, закарпатці реєструються на Веб-порталі Пенсійного фонду України для отримання електронних послуг – зареєструвались вже понад 20,2 тисячі користувачів. Розпочато роботу по залученню громадян до отримання послуги інформування за допомогою смс-повідомлень щодо набутого стажу та змін, які відбуваються в пенсійній виплаті для пенсіонерів.

Зростає кількість точок надання пенсійних послуг: у всіх районах області, крім об’єднаних управлінь та громадських приймалень, працюють 17 віддалених робочих місць для обслуговування громадян, обладнаних поза межами управлінь, повідомили з Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*