Понад 2,6 мільярда гривень податків отримали з початку року місцеві скарбниці закарпаття

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області зазначають, що за січень – жовтень 2017-го до місцевих бюджетів надійшло понад 2 млрд 677 млн грн податкових платежів, що на 518,7 млн грн більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Серед основних джерел, які наповнюють місцеву казну на Закарпатті, – податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю та акцизний податок. Так, надходження з ПДФО протягом десяти місяців становило 1,760 млрд грн – плюс 563,1 млн грн до відповідного показника 2016-го. А от «спрощенці» сплатили до бюджету понад 353,8 млн грн, що більше за торішні січень – жовтень на 122,5 млн грн. Земельного податку та орендної плати за землю місцеві бюджети отримали понад 235,5 млн грн (у 2016-му – 185,7 млн грн), а акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів – понад 188,3 млн грн.

Фахівці органів ДФС зауважують, що активність бізнесу Закарпаття, «біла» зарплата, а також прозора сплата податків та зборів підприємницькою громадою дають змогу забезпечити додаткові бюджетні резерви для соціально-економічного розвитку нашої області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*