Понад 30 закарпатців уникли кримінальної відповідальності, здавши незареєстровану зброю

На Закарпатті, як і на всій території України, завершився місячник добровільної здачі зброї. Протягом жовтня поточного року краяни принесли до відділків поліції понад дві сотні одиниць зброї та боєприпасів.

Із 1 по 31 жовтня в області проходив місячник добровільної здачі зброї. Основна мета проведеного заходу  — вилучення з обігу незаконної зброї. При цьому, здавши до відділку поліції незареєстровану зброю, її  власники уникнули кримінальної відповідальності за статтею 263 Кримінального кодексу України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»).

У  окремих випадках закарпатці могли поставити на облік одиниці зброї в усталеному порядку відповідно до чинного законодавства.

Протягом чотирьох тижнів до територіальних відділів  та відділень поліції Закарпаття краяни добровільно здали 210 одиниць зброї. З них — 100 незареєстрованих одиниць, серед яких нарізні та гладкоствольні рушниці, а також холодна зброя.

Начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД поліції Закарпаття Василь Кобаль наголосив: «Проведення місячників є невід’ємною складовою превентивної діяльності поліції. Оскільки подібні заходи сприяють запобігти такому явищу як незаконний обіг зброї. Ми вдячні усім закарпатцям, які відповідально поставилися до вирішення питання володіння зброєю на законних підставах і уникли відповідальності за її незаконне зберігання».

Нагадаємо, що власники незареєстрованої зброї мають можливість зареєструвати або здати її будь-коли протягом року. Організація місячників добровільної здачі зброї покликана привернути особливу  увагу до проблеми незаконного обігу вогнепальної зброї, а отже, і до питання підвищення рівня безпеки закарпатців, повідомили з відділу комунікації поліції Закарпатської області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*