Понад 550 краян уклали контракти та продовжили військову службу

Станом на грудень 2016-го понад півтисячі краян вирішили продовжити військову кар’єру в Збройних силах України. В середньому щодо укладання контракту звертаються приблизно 40 чоловік на місяць, у Закарпатському обласному військкоматі відзначають позитивну динаміку.

«Якщо з 2012 по 2015-й включно контракт уклали майже 460 закарпатців, то після реформаторських змін, які відбулись у ЗСУ, їх кількість зросла. Рік ще не закінчився, а понад 550 жителів області вже пов’язали свою кар’єру з українською армією», – зазначив військовий комісар області Богдан Череміський.

Найбільшою популярністю користуються спеціальності стрільців, механіків-водіїв бойових машин та водіїв – їх серед наших контрактників майже половина. Крім того, попитом користуються посади зв’язківців, розвідників, кухарів, кулеметників, мінометників та гранатометників. Зростання інтересу до армії відзначили й серед закарпатських жінок – протягом 2016-го майже 80 почали будувати військову кар’єру на професійній основі.

Варто зазначити, що майже половину контрактів уклали безпосередньо у військових частинах. Це колишні мобілізовані та учасники АТО, які мають бойовий досвід. Вони залишилися проходити службу в тих підрозділах, які обрали самі.

Нагадаємо, що контрактники отримують стабільне грошове забезпечення від 7000 гривень для солдатського складу та від 8000 грн – сержантського. Ці суми не враховують додаткові виплати.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*