Понад 60 кг бурштину пропустили наші митники

Цього четверга словацькі митники з Міжнародного пункту пропуску «Вишнє Нємецке» виявили крупну партію бурштину, який заїхав із України.

– Дві вантажівки з волинською реєстрацією, згідно з наданими документами, їхали з України в Словаччину порожні, – повідомляє Геннадій Москаль. – Наші митники з ПП «Ужгород» безперешкодно їх пропустили, а словацькі при огляді виявили потаємні сховки в бензобаках, у яких були запаковані понад 62 кілограми бурштину. Це далеко не перший факт, коли крупні партії контрабанди безперешкодно проходять «незрячих» українських митників і затримуються їхніми колегами з суміжних країн. Те, що бурштин пропустили випадково або з недогляду, особисто я не вірю, тому доручив силовикам максимально жорстко відреагувати на цей факт, за яким уже відкрито кримінальне провадження.

До речі, під час інтерв’ю телеканалу «112. Україна» Геннадій Москаль оцінив спец­операцію із затримання колишніх високопоставлених чиновників податкової адміністрації часів Януковича, котрих на гелікоптерах доставили до Києва з різних регіонів України. Й зокрема заявив: «Щодо теперішньої Державної фіскальної служби, то я більше можу сказати про митницю, оскільки очолюю область, яка межує з чотирма країнами Євросоюзу. Так ось, якби «112-й» запросив мене на тригодинну передачу з цієї тематики, то і її не вистачило б, аби розповісти про всі проблеми. Скажу тільки таке – щоб вивезти корупціонерів із митниці, гелікоптерів не вистачило б, потрібно направити «Руслан»…

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*