ПОНАД МІЛЬЙОН ТУРИСТІВ

очікують цьогоріч на Закарпатті

Закарпаття відвідало втричі більше туристів за перші три місяці року, ніж за цей час у 2015-му, – понад 160 тисяч осіб. Відповідно зросли й суми туристичного збору: протягом першого кварталу місцеві бюджети області зібрали понад 400 тисяч гривень цього податку, що на 67% більше, ніж торік. Показники Ужгорода не входять у цю статистику, тому є підстави стверджувати, що цифри неповні. Нині в краї проводиться багато фестивалів, тож амбітна мета управління туризму та курортів Закарпатської ОДА – прийняти в 2016-му в області мільйон туристів.

Як повідомляють у прес-службі ОДА, про це під час прес-конференції, представляючи напрацювання управління туризму та курортів, розповів Денис Ман, котрий раніше очолював згадане управління, а зараз керує департаментом економічного розвитку та торгівлі ОДА, до якого воно увійшло. «Серед найбільших проектів, які ми лобіюємо, – будівництво дороги Тисовець – Славське – Боржава, що з’єднає Закарпаття та Львівщину й сприятиме збільшенню туристичного потоку між областями. А також прокладання нового шляху між Тячівським та Міжгірським районами – між селами Німецька Мокра та Колочава, що позитивно вплине на розвиток місцевого туризму», – каже він. Будівництво цих транспортних артерій триває. Також, за словами Д. Мана, найближчим часом фахівці формуватимуть нові та освіжать маркування існуючих туристичних маршрутів, адже гори й природа незмінно цікавлять гостей нашого краю. Працюють і над створенням єдиного туристичного бренду Закарпаття, збільшенням кількості покажчиків до основних туроб’єктів та відродженням вузькоколійок як атракції.

 «За сприяння управління туризму та курортів у області створена Асоціація фахівців туристичного супроводу, аби рішення по роботі екскурсоводів приймалися в середовищі тих, хто цією справою займається. Один із наступних кроків – активізація та об’єднання власників готелів, зустріч із якими запланована на 26 травня», – поінформував Денис Ман.

Серед основних досягнень, за його словами, і схвалення обласної Програми розвитку туризму й курортів. Вона пройшла експертне та наукове обговорення й отримала стовідсоткове понад півторамільйонне (у гривнях) фінансування на 2016-й.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*