ПОПРИ БОРГИ «ГОВЕРЛУ» ТАКИ АТЕСТОВАНО

і допущено до участі у новому чемпіонаті
На цьому тижні ужгородська «Говерла» остання з клубів прем’єр-ліги (минулого сезону) дістала атестат на участь у чемпіонаті 2015/2016 року. Задля його отримання керівництво команди дало зобов’язання щодо погашення боргів перед гравцями та працівниками до 31 грудня цього року. 
 
«Ми підписали меморандум, щоправда, залишилися питання, які потрібно допрацювати. Ситуація складна, але наш головний спонсор дав гарантії щодо фінансування клубу. До кінця року всі учасники чемпіонату, які підписали цей документ, повинні розрахуватися», – зазначив «НЗ» генеральний директор «Говерли» Іван Шіц одразу ж після отримання атестату. 
 
У середу, 17 червня, відбулися загальні збори української прем’єр-ліги, на яких було озвучено кількість учасників першості у майбутньому сезоні та формат проведення чемпіонату. Тож у ньому знову виступатимуть 14 команд, які визначать чемпіона та призерів у класичному форматі зустрічей у два кола. Також було прийнято рішення про офіційну назву чемпіонату України сезону 2015/2016 рр. – «Ліга pari match». Перший його тур стартує 18 липня, в якому «Говерла» вдома прийматиме бронзового призера сезону 2014/2015, фіналіста Ліги Європи – дніпропетровський «Дніпро». Новачком прем’єр-ліги стала найкраща команда першої ліги — «Олександрія» з Кіровоградщини, яка змінить маріупольського «Іллічівця», що посів останню сходинку, за підсумками виступів у минулому чемпіонаті. 
 
Коментар щодо формату чемпіонату та ситуації в клубі дав віце-президент «Говерли» Олександр Шуфрич: «Новий чемпіонат буде складним, а бюджет нашого клубу — меншим, ніж у попередньому сезоні. Головному тренеру В’ячеславу Грозному дано гарантії щодо розрахунку з футболістами та персоналом. Звісно, відразу все не буде, у нас є час, щоб закрити борги, головне – не накопичувати нові. Щодо складу команди, можу сказати, що на 50 відсотків вона буде укомплектована орендованими гравцями».
 
Негативом для ужгородської команди стане те, що домашні матчі вона проводитиме без підтримки власних фанів (групи ультрас). Останні вирішили не вболівати за «Говерлу» через непорозуміння з керівництвом клубу й перейшли підтримувати аматорський ФК «Ужгород», який виступає у вищій лізі чемпіонату Закарпаття.
 
Роман СЕНИШИН. 

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*