Пожежне авто отримали хустські вогнеборці

Рятувальники смт Вишково Хустського району тепер мають на озброєнні пожежний автомобіль «DAF». Він приїхав до них із громади Гросайбштадт (Німеччина) за сприяння благодійної організації «Карітас».

На урочисту зустріч прибули й нардеп Валерій Лунченко та депутат Закарпатської обл­ради Мирослав Білецький, без сприяння яких отримання цього транспортного засобу було б неможливим. «Кожна одиниця спеціальної техніки, яка з’являється в підрозділах Управління ДСНС, – це вагомий крок на шляху покращення ефективності реагування на надзвичайні ситуації», – зазначив керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак.

 Довідково. Автомобіль марки «DAF» може перевозити понад 1500 літрів води та має двоступеневий насос і два стволи першої допомоги з довжиною рукава по 60 метрів кожен. За рахунок цього час роботи одного становить 12 – 15 хвилин. Приміром, «ЗІЛ-130», який має більшу цистерну (2500 літрів), є менш продуктивним, адже при роботі одного ствола вода витрачається за 5 – 7 хвилин. Автомобіль уком­плектований гідравлічним інструментом, генератором, освітлювальною щоглою, рукавами різного діаметру. Серед переваг і те, що він характеризується високою прохідністю. А це дозволить рятувальникам діставатися найвіддаленіших населених пунктів в умовах бездоріжжя, інформують із У ДСНС України в області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*