Пожежно-профілактичні заходи провели рятувальники у чотирьох районах Закарпатської області

Рятувальники продовжують проводити пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів Закарпаття. Так, 20 липня такі заходи провели працівники ДСНС Ужгородського, Іршавського, Мукачівського та Рахівського районів.

Ужгородські рятувальники відвідали с. Соломоново. Спочатку провели традиційну нараду з активом села у приміщенні сільської ради. Під час заходу фахівці ДСНС довели до присутніх статистичні дані про пожежі, які траплялися на території району, ознайомили з основними причинами загорань та заходами щодо їх попередження. Далі, взявши матеріалами профілактичного характеру,  спільно з представниками сільської ради, почали подворовий обхід. Спілкуючись з місцевим населенням, акцентували їх увагу на дотримання правил пожежної безпеки у побуті та роз’яснювали яких заходів необхідно дотримуватися під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Також, фахівці ДСНС про безпеку життєдіяльності розповідали і у місцевих торгівельних закладах.

У свою чергу співробітники Іршавського районного відділу з просвітницькою акцією навідалися в село Арданово. Під час бесід з селянами рейдові групи акцентували увагу на дотриманні правил пожежної безпеки у побуті. Рятувальники розповідали про випадки, коли вогонь перекидався на приватні забудови через необережне поводження з ним. Поза увагою не залишилися і найменші мешканці населеного пункту – діти місцевого дошкільного навчального закладу.

Аналогічний захід провели мукачівські та рахівські рятувальники на території Ракошинської сільської ради та серед мешканців села Біла Церква. Під час подворових обходів учасники рейдових груп акцентували увагу на  обережному поводженні з вогнем та недопущенні пожеж через дитячі пустощі. Окрема увага під час відпрацювання приділялася багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам.

Враховуючи літній період часу, рятувальники  також нагадали населенню основні правила безпечного відпочинку у лісах та на водоймах. У ході відповідної роз’яснювальної роботи населенню вручалися й пам’ятки безпеки, повідомили з У ДСНС України у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*