Прем’єр пообіцяв включити нашу область у «дорожньо-митний» експеримент

Під головуванням новопризначеного прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулася селекторна нарада за участю голів ОДА, облрад та мерів обласних центрів. Ішлося про дороги, субсидії, підготовку до закінчення навчального року тощо.

Перший заступник голови обл­ради Йосип Борто, котрий теж брав участь у зібранні, порушив болюче питання – про незадовільний стан шляхів краю. 80% із них потребують ремонту! Закарпаття не має можливості фінансувати проведення цих робіт, наголосив Йосип Йосипович і від імені облради попросив новий Кабмін включити нашу область до переліку тих, де реалізується експеримент щодо спрямування в крайовий бюджет 50% суми від перевиконання плану щомісячних надходжень митних платежів, що справляються на місцях.  «Нам не зрозуміло, чому Закарпаття, що межує з чотирма європейськими країнами, з чималими обсягами міжнародних, у тому числі транзитних автоперевезень, не включене в зазначений пілотний проект?» – резюмував Й. Борто.

На що Володимир Гройсман сказав: «Ви маєте бути включені в цей експеримент» та пообіцяв, що відповідне рішення Кабмін прийме найближчим часом, інформує прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*