Прийшов час збирати гриби… на деревах

У верховинському краю вже стартував грибний сезон. Лише з’явиться листя на деревах, а саме на буках, як місцеві любителі “тихого полювання” вирушають у лісові масиви за першими трофеями – пістряками. Так називаються їстівні гриби, що за смаком практично не поступаються білякам. Ростуть вони, як правило, у верхів’ї старих буків. Найчастіше тягнуться рясним сімейством, а діаметр шапки інколи може сягати більше півметра. З-поміж активних шукачів делікатесного лісового харчу і сільський голова Лозянського Іван Сопко. Дебютний вояж у гори виявився вдалим – приніс повний рюкзак пістряків з борошняним запахом. Ці гриби, до речі, спочатку відварюють, а потім смажать з шкварками, цибулею, добавляючи сметану.

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ.
Міжгірський район.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*