ПРО СТВОРЕННЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ,

ІНВЕСТИЦІЇ та ДОРОГИ

Очільник Мукачівщини  на зустрічі з журналістами зупинився на головних складових економічного і соціального розвитку району. Зокрема, за п’ять місяців поточного року в районі створено 433 робочі місця, а це 54% від річної Програми зайнятості населення; в економіку району залучено 24 мільйони доларів інвестиційних коштів. Так, у Новому Давидкові почало діяти підприємство «ТУП-Україна», на якому шиють чохли на сидіння для легкових автомобілів. Зарплатня швачки тут становить 3 тисячі гривень.

У Лісарні збудовано сучасний рекреаційно-оздоровчий комплекс «Белла-Рояле», де матимуть роботу десятки жителів довколишніх населених пунктів. У планах районної влади зведення в недалекому майбутньому сміттєпереробного заводу, який дуже потрібен не тільки для Мукачівщини, але й для інших районів краю. Введення в дію цього об’єкта сприятиме створенню додаткових робочих місць, а також вирішить екологічну проблему краю.

Певні позитивні напрацювання є і в гуманітарній галузі — освіті, медицині та культурі. Зокрема, реалізується програма уряду щодо забезпечення населення безплатними ліками. Тільки для хворих на цукровий діабет цьогоріч уже виділено понад 300 тисяч гривень.

Звісно, що не все так уже й райдужно в районі. Є чимало  проблем, і найгостріша з них – стан доріг. На ремонти шляхів у Великих Лучках та Кольчині уже виділені відповідні кошти, і в найближчий час почнуться роботи.

Журналістів цікавив критерій підбору кадрів райдержадміністрації, стан міжконфесійних відносин у районі, допомога багатодітним та малозабезпеченим громадянам тощо. На всі ці питання Едуард Лукич дав відповіді.

Віталій ПУМПИНЕЦЬ.
Мукачівський район.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*