Про відкриття консульства Чехії в області йшлося на зустрічі представників влади

Питання відкриття на Закарпатті офіційного представництва Чеської Респуб­ліки, а також агенції з працевлаштування обговорили керівники краю Геннадій Москаль та Михайло Рівіс із заступником міністра з питань прав і свобод громадян Чехії Петером Крчалом та першим заступником гетьмана краю Височина Павелом Франєком.

– З огляду на спільне історичне минуле та велику кількість бажаючих працевлаштуватися й навчатися в Чехії є велика необхідність мати в краї консульство сусідньої держави. Закарпатці під час пошуку роботи за кордоном та оформлення робочих віз часто стають жертвами шахраїв-посередників, які нагрівають руки на довірливих людях, – каже Геннадій Москаль. – Полегшило би справу й відкриття в області офіційного бюро по працевлаштуванню, яке володіло б інформацією про вільні чеські вакансії та роботодавців, готових легально працевлаштувати закарпатців.

Про перспективи відкриття в Ужгороді Чеського дому розповів Михайло Рівіс. Це питання він обговорював під час особистої зустрічі з міністром закордонних справ ЧР Любомиром Заоралеком та отримав від нього цілковиту підтримку. «Створення Чеського дому, де б можна розмістити візовий, інформаційний та культурний центри, полегшило би співпрацю між Закарпаттям та Чехією, наблизило би перспективу відкриття повноцінного консульства ЧР в Ужгороді. Зараз ми працюємо над тим, щоб відкрити такий центр уже в нинішньому році», – повідомив голова облради.

Петер Крчал запевнив: порушені питання триматиме на контролі та докладе максимум зусиль у межах своєї компетенції для їх втілення.

Під час зустрічі також ішлося про співпрацю департаменту соціального захисту населення ОДА з краєм Височина, завдяки чому працівники інтернатних закладів області мають можливість щороку проходити стажування в Чеській Республіці.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*