ПРОЕКТ ДОПОМОГИ ВОЇНАМ АТО

стартував в Ужгороді

Марафон гуртування й підтримки нашої спільної перемоги розпочався в Ужгороді 11 серпня в комплексі «Совине гніздо» з виставки «Для бійців від митців», яка триватиме до 24 серпня. Так стартував проект «Цим переможемо!» Все розпочалося із молебню, прийшли й бійці АТО.

Українські художники на волонтерських засадах планують зібрати кошти для воїнів АТО. На виставці представлені ікони, живопис і графіка. Участь у ній беруть понад  60 митців зі Львова, Києва, Луцька, Івано-Франківська, Тернополя й Закарпаття. Серед закарпатських – Д. Ковач, А. Ковач, Л. Приймич, Я. Дуленко, О. Федор, Л. та В. Слободські. Кажуть, що справжній художник не може залишатися байдужим до того, що відбувається на його землі. І найкращі майстри образотворчого мистецтва всієї України присвячують свою творчість боротьбі за незалежність і гідність Батьківщини. Усі твори, представлені  в «Совиному гнізді», можна буде придбати, а виручені кошти підуть на допомогу армії та адресно пораненим бійцям. Співорганізатор заходу Михайло Колодко розповів, що тут і ікона Богородиці, яка простояла увесь Майдан в непрості для України часи.

Виставка вже пройшла в Києві, Львові, Івано-Франківську та інших містах України. Із 150 тисяч гривень, які загалом вдалося зібрати, найменше у Львові – 50 гривень. Тепер естафету підхопило Закарпаття. У нашому краї проект має свої особливості. Буде марафон подій. Свої дні з цікавими заходами представлять наші прикордонники, рятувальники, волонтери Руху підтримки закарпатських військових, які й є співорганізаторами тут, ГО «Щасливі діти» залучить малечу творити власні мистецькі роботи. А бійці АТО організують вечір пам’яті на честь боїв за Іловайськ і запросять послухати фронтові спогади й пісні під гітару.

Тож організатори запрошують ужгородців і гостей міста, всіх мешканців області долучатися до цих подій! Виставка працюватиме в будні з 10 до 17-ї, у вихідні – з 12 до 20-ї.

Оксана НЕВИЦЬКА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*