ПРОЕКТ Є – ГРОШЕЙ НЕМА

щодо сміттєзвалища в Дубрівці дійшли консенсусу

Не так давно наша газета писала про ситуацію, яка склалася довкола сміттєзвалища поблизу села Дубрівка на Іршавщині. Час від часу там стаються пожежі, мешканці обурені, влаштували пікети при в’їзді, не пускали вантажівки зі сміттям. Були зустрічі із владою, представниками ТзОВ «ЕКО-Ір», яке займається вивезенням відходів у районі. Так от, нині ситуація нарешті має якісь позитивні зрушення.

Кілька днів тому в РДА відбулася зустріч із засновником фірми «Zempres» (Словацька Республіка) та співзасновником ТзОВ «ЕКО-Ір» паном Деканом щодо вирішення питання подальшого функціонування полігону твердих побутових відходів на території Дубрівської сільської ради. Були присутні й голова Іршавської РДА Олександр Горін, а також представники райради, «ЕКО-Ір» та громади с. Дубрівка.

Словацький інвестор повідомив, що розроблено проект, який передбачає будівництво підприємства із сортування та утилізації твердих побутових відходів відповідно до європейських норм. Однак через вкрай нестабільну ситуацію в Україні європейські банки відмовляються фінансувати проект.

Жителі села Дубрівка заявили, що вкрай стурбовані ситуацією. Однак, як повідомили в РДА, в результаті двогодинної жвавої дискусії сторони уклали протокол спільних дій щодо подальшого функціонування полігону ТПВ. В свою чергу пан Декан та Олександр Горін пообіцяли й надалі шукати потенційних донорів  для фінансування будівництва сміттєпереробного заводу.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*