Профспілки нашого краю налаштовані рішуче

Нинішній рік оголошений Федерацією профспілок України Роком первинної профспілкової організації. Про наміри й орієнтири йшлося на другому засіданні Закарпатської облради профспілок.

Тон у розмові задав голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько. Йшлося про соціальний діалог на всеукраїнському рівні, вирішення життєво важливих проблем. Незважаючи на те, що частину вимог профспілок, зокрема щодо підвищення мінімальної заробітної плати, недопущення зростання тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу, актуалізації списків №1 і №2, що дає право на пенсію на пільгових умовах, необкладання податком пенсій працюючих пенсіонерів та низка інших вдалося вирішити, десятки відповідей на вимоги профспілок Закарпаття від національних владних структур були формальними відписками.

Прикладом чиновницької байдужості стало зволікання з вирішенням на державному рівні питання про виплату доплат і надбавок громадянам, що проживають у гірській місцевості, у зв’язку з запровадженням мінімальної зарплати в розмірі 3200 грн. Не передбачені ці виплати й у державному бюджеті на 2018 рік.

На жаль, не припиняються зазіхання судових структур на споруду Будинку профспілок на площі Народній в Ужгороді, прийняті судові рішення щодо якої були на користь Фонду державного майна України.

Налаштованість профспілок Закарпаття на рішучі дії підтримали у своїх виступах заступник голови облдержадміністрації Віктор Микулін та заступник голови обласної ради Петро Грицик. Вирішувати проблеми нашого краю, окремих галузей із урахуванням позиції профспілок – такий підхід обласної влади до розв’язання проблем нашого краю, безумовно, заслуговує на увагу.

Сергій БАРАНЧИКОВ
Фото автора

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*