Програма розвитку регіональної вищої освіти в краї: що зроблено впродовж п’яти років?

Такий проект розглядатимуть депутати обл­ради на сесії. Прийняття цієї програми було зумовлене необхідністю реалізації сучасної політики і стратегії держави, спрямованої на розбудову національної системи вищої освіти, адаптацію її до соціально орієнтованої економіки, інтеграції в європейське та світове співтовариство.

Фінансування програми уточнювалося під час складання проектів обласного бюджету на кожен відповідний рік – плановий обсяг відповідно до внесених змін становив 7 544 тис. гривень. Так, у 2013-му з крайової казни було виділено 776,9 тис. грн, у 2014-му – 854,5 тис., у 2015-му – 1687,2 тис., у 2016-му – 1237,2 тис., торік – 1299,5 тис. грн.

Відповідно до завдань і заходів програми протягом строку її реалізації проведено обласні, всеукраїнські й міжнародні науково-практичні конференції викладачів та студентів у ВНЗ області, низку виховних заходів, конкурсів, круг­лих столів, надані пільги з оплати за навчання студентів із малозабезпечених сімей, які навчаються  на контрактній основі у вишах Закарпаття, модернізована матеріально-технічна база, велася підготовка фахівців належної кваліфікації у відповідності до вимог ринкової економіки з ефективним використанням наявного наукового потенціалу, широким залученням вітчизняних та закордонних науково-технічних розробок (42 такі проекти готові до впровадження у промисловий комплекс та соціальну сферу області).

Реалізація завдань цієї програми забезпечила покращення рівня проведення виховних і спортивно-масових заходів студентської молоді, сприяла діяльності органів студентського самоврядування та студради, стимулювала до ширшого залучення студентської молоді до участі у всеукраїнських і міжнародних конференціях, семінарах, симпозіумах. А призначення підвищених іменних стипендій облради й ОДА кращим студентам вишів краю було мотивацією до поліпшення навчання, інформує прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*