Прощай, Василю… В Ужгороді поховали Героя

22 червня Ужгород зустрів свого сина у труні. «Слава Україні! – Героям слава!», «Україна – понад усе!» та «Слава нації – смерть ворогам!» лунало до неба. Цього разу не звучало «Герої на вмирають – вмирають вороги!»

Російсько-українська війна забрала життя Василя Варги. Він народився у 1984-му, жив в Ужгороді. На східному фронті воював у лавах 53-ї Окремої механізованої бригади. Загинув 19 червня поблизу Донецька внаслідок мінометного обстрілу російськими бойовиками. Повернув хлопця додому «Чорний Тюльпан» у авто з червоним хрестом та суворим написом «вантаж 200».

Прощання з бійцем відбулося наступного дня опівдні біля облмуздрамтеатру. Були рідні (до слова, без батька залишилося двоє синів), побратими, однокласники, волонтери, небайдужі ужгородці. Відспівувало Героя кілька священиків. Військовий комісар Ужгородського ОМВК Микола Журавльов зазначив, що гинуть хлопці від ворожих куль і від забуття. «Я не дам забути жодного з наших побратимів, які загинули на війні. Тому 28 червня о 12.00 на площі Віталія Постолакі відкриваємо меморіал, де вже викарбуване, зокрема, й ім’я Василя Варги, а також загиблих бійців із Ужгорода та району».

Героя поховали на Кальварії поряд із загиблими на сході бійцями. Пам’ятатимемо завжди!

Оксана ШТЕФАНЬО

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*