Прикордонники вшанували товаришів, загиблих у АТО

За 3 роки російської агресії 67 героїв-прикордонників віддали своє життя, за­хищаючи Батьківщину, 5 вважаються такими, місце знаходження яких не встановлено. Загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання у Мукачівському прикордонному загоні, інформують із прес-служби цієї структури.

Перші втрати Державна прикордонна служба України понесла в червні 2014 року. Все сталося на околиці Маріуполя, в районі заводу «Азовсталь», коли із засідки була обстріляна колона автомобілів, яка рухалася з навчального центру підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби до управління Донецького прикордонного загону. Обстріл вівся з автоматів, гранатометів та снайперської зброї. Прикордонники дали гідну відсіч ворогу, але внаслідок бойового зіткнення загинуло 5 їхніх побратимів, а 10 – отримали поранення. У 2015-му, також у червні, виконуючи бойове завдавання з охорони морської ділянки державного кордону, внаслідок підриву катеру на ворожій міні загинув ще один.

Щодо Закарпаття, то Чопський і Мукачівський прикордонні загони втратили чотирьох бійців – трьох із нашої (Вільгельм Штолцель, Роберт Кіс, Віктор Шепентал) та одного з Сумської області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*