Пункт пропуску в Хижі може відновити свою роботу

Пішохідний пункт пропуску місцевого значення «Хижа–Тарна Маре», що на українсько-румунському кордоні у Виноградівському районі, діяв із 1996 по 2005 рік. Причина його закриття – руйнування паводком мосту через річку Тур, по якій проходить державний кордон. Відновлення роботи КПП значно пожвавило б економічне життя як українських, так і румунських сіл, що прилягають до кордону в цій місцевості.

– Пункт пропуску офіційно не закритий остаточно, його роботу тільки призупинили, – пояснив голова облдерж­адміністрації Геннадій Москаль у ході робочої поїздки в с.Хижа. – За відновлення КПП виступає і українська, і румунська сторони, причому перетин кордону тут теоретично можна влаштувати не тільки для пішоходів, а й для легкового транспорту.

Єдина затримка в тому, що Румунії, як члену Євросоюзу, для цього може знадобитися дозвіл Брюсселя. Адже кордон Румунії з Україною – це зовнішній кордон ЄС.

На початку лютого, інформує прес-центр ОДА, в Г.Москаля запланована зустріч із Андріаном Штефом – головою повітової ради Сату-Маре (прикордонний регіон Румунії, який межує з Виноградівщиною), на якій і буде обговорено всі проблемні питання. Якщо виявиться, що формальних перешкод для відновлення роботи пункту пропуску небагато, його, обіцяє голова Закарпатської ОДА, буде відновлено в дуже стислі терміни.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*