Регіональна програма – на підтримку фізичного та психологічного стану майже півтисячі маленьких закарпатців

Департамент соцзахисту населення ОДА вносить на розгляд обласних обранців проект рішення «Про внесення змін до Регіональної програми сімейної, демографічної, ґендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми на 2016 – 2020 роки».

Мета і завдання цього рішення – відновлення та підтримка фізичного й психологічного стану дітей та молоді з функціональними обмеженнями, адаптація та інтеграція їх у суспільство; підтримка вагітних жінок та матерів із дітьми до 18 місяців.

У новій редакції документа серед пріоритетних напрямів та заходів програми – забезпечення діяльності Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями; Обласного соціального центру матері та дитини; Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги; Центру допомоги учасникам антитерористичної операції.

Очікується відновлення та підтримка фізичного та психологічного стану 450 дітей та молоді з функціональними обмеженнями, адаптація та інтеграція їх у суспільство; підтримка 75 вагітних жінок та матерів із дітьми віком до півтора року, забезпечення тимчасового проживання 200 осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Обсяг фінансування заходів програми з крайового бюджету на 2018 рік –  4,3 млн грн, інформує прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*