«РЕКІТСЬКЕ СУЗІР’Я» МОЛИЛОСЯ ЗА МИР

і щасливе майбутнє України

На Міжгірщині відбувся ХІІ міжнародний фестиваль-конкурс юних поетів і прозаїків, журналістів, митців фото і малюнка, авторської пісні та літературно-мистецьких композицій “Рекітське сузір’я-2015”. Назва молодіжного форуму походить від того, що його старт було взято у гірській глибинці — селі Рекіти. Останні ж сім творчих зльотів уже проходять у верховинській “столиці” – селищі Міжгір’я, де “притулок” огляду талантів безвідмовно надає місцевий профліцей. 

Цього разу в дитячому огляді талантів взяла участь рекордна кількість учасників – майже чотири сотні, які представляли різні регіони України: Тернопільщину, Львівщину, Закарпаття, Буковину, Миколаївщину. Івано-Франківщину, Рівненщину, Одещину та інші області, а ще до нього підключилися і “заочники” з Франції, США, Росії, Польщі… Найвищим досягненням, звісно, стала і масова кількість поданих робіт юними поетами і прозаїками, художниками і фотомитцями, піснярами, представниками літературно-мистецьких композицій… Головними девізами свята стали патріотичні і святі слова-заклики: “Любіть Україну, як матір свою!” та “Боже Великий, Святий і Єдиний, нам Україну і мир збережи!” 

І цього разу збір Малої Академії літератури і журналістики, котра здобула статус міжнародного осередку і є під опікою Міжнародного центру ЮНЕСКО, був насичений багатьма цікавими заходами, зокрема проведеними майстер-класами, різноманітними конкурсами і забавами, оглядами виставок і незабутніми екскурсійними мандрівками на Синевирське озеро, у візит-центр НПП “Синевир”, центр реабілітації бурих ведмедів тощо. 
 
А переможцями в цьогорічному огляді стали Анастасія Іващенко з Полтави (номінація художнє фото), її землячки — Марина Бакаєнко (проза) та Ксенія Янко (журналістика), львів’янка Анастасія-Марія Чубинська (авторська пісня), Влада Соковець з м.Кузнєцовськ з Рівненщини (поезія), Любов Масляник з Міжгірського профліцею (малюнок), студія “Перевесло” з Полтави (літературно-музична композиція), а найкращою газетою визнано “Гімназист”, яку випускають юні репортери з Кузнєцовська. Всі вони удостоїлися нагород від департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА – планшетних комп’ютерів та стали стипендіатами міжнародного благодійного фонду “Смолоскип”. Що цікаво, під час фестивалю народилася і пісня-хіт “Синевирські смерічки”, слова до якої написала Ангеліна Оборіна, а музику — Анатолій Шепель. Її на сцені виконав дитячий хор “Пролісок” Львівської школи мистецтв №10.
 
Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*