РЕКРЕАЦІя ТА ТУРИЗМ –

Карпатські ліси приваблюють туристів мальовничими краєвидами, фауною і флорою. Причому не тільки українських, а й зарубіжних – адже кордони поряд. Тому розвиток рекреаційних пунктів та зеленого туризму є одним із пріоритетних напрямів роботи берегівських лісівників.

На сьогодні в масивах Берегівського ДЛГ облаштовано 7 великих місць для безпечного, зручного та затишного відпочинку в лісі. Зазвичай рекреаційні пункти, розраховані на 10 – 40 осіб, розміщуються в найбільш відвідуваних місцевими жителями ділянках або ж уздовж автомагістралей.

Створюючи рекреаційну зону, лісівники продумали всі дрібниці. Переважно там зведена ошатна альтанка зі столом та лавками; є спеціально облаштоване місце для розведення вогню, що убезпечує від пожеж зелені насадження; прокладені доріжки. Обладнана територія для стоянки автомобілів та розчищена під’їзна дорога сприяють тому, що відпочиваючим не доводиться хвилюватися за свої легковики. А для тих, хто хоче організувати пікнік із ночівлею, передбачена ділянка для розбивки наметів. У деяких рекреаційних пунктах є навіть дитячі майданчики з пісочницями та гойдалками, які так полюбляють малюки. Все це в Берегівському ЛГ роб­лять за власні кошти підприємства та силами працівників державної лісової охорони.

Усім гостям тут щиро раді й не чекають оплати. Просять лише поважати працю інших – не смітити, не нівечити споруди й берегти зелені масиви, підкреслює директор Берегівського лісгоспу Богдан Шойного.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*