Резервісти можуть укладати короткострокові контракти зі Збройними Силами України

Військовослужбовці, звільнені в запас зі Збройних сил України та призначені до оперативного резерву першої черги, можуть продовжити військову службу за короткостроковими контрактами. Відповідна можливість передбачена Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Згідно з указом Президента України від 18.05.2015, під час особливого періоду військовослужбовці, які були звільнені зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період у обов’язковому порядку зараховуються до військового оперативного резерву першої черги. Резервісти призначаються на свої або ж вищі посади в тих частинах, підрозділах, де вони проходили службу. Проте призначення до резерву не є перепоною для укладання контракту зі Збройними силами України. Навпаки, досвід, набутий під час військової служби, дає переваги при укладанні відповідних контрактів.

Згідно з законодавством, резервісти оперативного резерву можуть укладати контракти для проходження військової служби строком на 6 місяців із можливістю його продовження за новими контрактами знову на 6 місяців або на більші терміни за бажанням, інформують у облвійськкоматі.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*