Рівень підліткової злочинності зменшився

В області нині мешкає понад 2 тисячі дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 85 відсотків із них – охоплені сімейними формами виховання.

Щороку зменшується кількість дітей, які перебувають в інтернатах. У 2013-му таких було більше чотирьох сотень, нині ж – 250. У краї діють 49 дитбудинків сімейного типу та 59 прийомних родин, де виховуються майже 400 неповнолітніх. Про це під час брифінгу в прес-центрі ОДА повідомила начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Світлана Якімеліна.

Цифри за результатами першого кварталу вказують: в краї на 25% зменшився рівень підліткової злочинності порівняно з відповідним періодом минулого року (з 128 до 96 злочинів). Водночас фахівці спостерігають тенденцію до зростання кількості дітей, які перебувають на обліку з приводу жорстокого поводження, а також тих, що проживають у неспроможних родинах. На обліку відповідних служб нині перебуває 25 неповнолітніх, які систематично самовільно залишають місце постійного проживання. З початку 2018-го до поліції надійшло 68 заяв від закарпатців щодо зникнення та розшуку дітей.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*