РОБОЧА ГРУПА ОБЛРАДИ

моніторить Іршаву

Цього тижня в Іршаві працювала робоча група обласної ради, створена за дорученням її голови Івана Балоги. До складу ввійшли Михайло Попович, керуючий справами апарату облради, Максим Хохлов, депутат від Іршавщини та працівники виконавчого апарату облради.

Головним завданням «депутатського десанту» є вивчення проблем громад Закарпаття. Так, у розмові із міським головою Степаном Бобиком представники облради поцікавилися ходом виконання Програми соціально-економічного розвитку міста на 2013 рік, з’ясовували, вирішення яких проблем потребує підтримки на обласному рівні.

Зокрема, мер акцентував увагу на дошкільних навчальних закладах, яких у місті є чотири, капітальному ремонті доріг та дахів багатоповерхівок.

Так, ДНЗ №4, запущений в експлуатацію в 2011 році, відповідно не потребує масштабних ремонтних робіт, на відміну від інших трьох садочків. А дитсадок №1 нині модернізують за кошти Євросоюзу у співфінансуванні із міськрадою. Втім, якщо закордонним партнерам проекту вдалося здійснити необхідні оплати, то та частина коштів, яку має внести місто, поки що «зависла». Крім того, у ході виконання проекту виявляється велика кількість робіт, які не внесені до проектно-кошторисної документації, відповідно кошти на їх виконання не передбачені. Приміром, реконструкція цоколів, відновлення вже існуючого даху будівлі, внутрішні роботи тощо.

Стосовно дитсадка №2, то субвенцію у сумі 300 тисяч гривень для реконструкції системи опалення виділено із обласного бюджету. Фінансування розділено на дві частини. Роботи планують розпочати після перших авансових оплат, які поки що не проведені.

Доволі болючим питанням є й ремонт комунальних автошляхів міста. Зокрема, розпочато капітальний ремонт двох доріг – на вулицях Піонерській та Першотравневій. Нині на останній завершено перший етап, і на цьому роботи призупинено знову ж таки через проблеми із фінансуванням. Підрядна організація відмовляється продовжувати капремонт до тих пір, поки не буде здійснено необхідні оплати. Проте, якщо у цій ситуації відкласти все «на потім», то, як зауважив міський голова, за два-три місяці той двосантиметровий шар асфальтобетону, який уже укладено, просто знищиться, і гроші підуть на вітер. Разом з тим, якщо завершиться ремонт дороги по вулиці Першотравневій, то в принципі можна прогнозувати початок капітального ремонту на найгіршій дорозі міста – вул. Локоти.

Не оминули і тему будівництва каналізаційних мереж у Іршаві. Це питання теж на порядку денному в міськвиконкомі. Проте ситуація із коштами аналогічна з тією, що й на інших об’єктах. Міський голова поінформував представників облради, що розпочинається прокладання зовнішньої мережі міської каналізації на вулиці Терешкової. Хоча найперше така робота мала вестися на вулиці Українській. Пояснюється це тим, що жителі вулиці Терешкової зібрали кошти для авансових проплат за будматеріали, тож підрядник погодився приступити до виконання робіт.

Степан Бобик і представники обласної ради оглянули всі вищезгадані об’єкти. Проаналізувавши стан справ у Іршаві, останні пообіцяли можливу підтримку та сприяння перш за все у переведенні коштів.

Також гості поцікавилися перспективою та планами міста на 2014 рік. Міський голова висловив сподівання на допомогу з боку області в капітальному ремонті ДНЗ  №2 (утеплення фасаду будівлі, реконструкція даху і котельні, внутрішні роботи) і ДНЗ№3 (утеплення фасаду будівлі, реконструкція системи опалення та внутрішні роботи); відновленні дорожнього полотна ряду вулиць міста та у селі Собатин, будівництві берегоукріплення.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*