Родинам загиблих закарпатців допоможе обласний бюджет

У ході засідання постійної комісії облради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення прийнято рішення про надання матеріальної допомоги ще 8 сім’ям загиблих військовослужбовців із Закарпаття, які брали участь в антитерористичній операції. Йдеться про суму в 100 тисяч гривень кожній родині. Кошти виділятимуться з обласної програми «Турбота». Загалом таку допомогу в краї отримали вже 13 родин загиблих.

Військовий комісар обласного військкомату Іван Васильцюн також інформував на засіданні про те, як надається медична допомога 75 пораненим військовим, які наразі перебувають на лікуванні в шпиталі Мукачева. Вирішується питання придбання додатково медичного обладнання, зокрема лапароскопічної стійки та томографа, йшлося і про забезпечення закладу постільною білизною.

Також депутати розглядали питання щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО. Минулого тижня голова обласної ради Іван Балога звернувся до керівників органів місцевого самоврядування Закарпаття з проханням ініціювати на сесіях рішення про виділення земельних ділянок учасникам бойових дій та сім’ям загиблих на сході країни.

Наразі 174 військових подали заяву на отримання ділянок, повідомили з прес-служби облради. 74 їх вже отримали. Для родин, чиї рідні загинули, документація на земельні наділи виготовляється безкоштовно.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*