РОДИНИ ЗАГИБЛИХ НА ДОНБАСІ ЗАКАРПАТЦІВ

мають відчути всю можливу підтримку і турботу

У середу під час робочої поїздки на Іршавщину голова облдержадміністрації Василь Губаль зустрівся з рідними загиблих учасників АТО — Любою Данильченко, Мартою Соколачко, які втратили у війні на Донбасі синів, та Ольгою Король, у якої на сході загинув чоловік та батько трьох дітей. 

Керівник області передусім висловив свої співчуття рідним та запевнив, що поділяє біль усіх закарпатців, які втратили близьких. А перше, чим поцікавився Василь Губаль у жінок, – чи місцева влада допомагає родинам, чи всі запити, котрі виникали, задовольнила? Нарікань матері та вдова не висловили, втім, Любов Данильченко зазначила, що досі сім’я не отримала державної допомоги. Ту саму проблему мають й інші дві родини, а вдові Юрія Короля ще складніше, бо чоловік служив у добровольчому батальйоні. Голова ОДА пообіцяв, що звертатиметься в Міноборони щодо оформлення виплат, і доручив військовому комісару області Олегу Вінницькому тримати це питання на контролі.

Затим жінкам було запропоновано й інші види підтримки. Передусім йшлося про відпочинок дітей та оздоровлення. Одна з доньок Ольги Король уже має путівку в Одесу, а для двох інших голова ОДА дав доручення знайти можливість відпочити в таборі. Разом з тим, дружина та матері загиблих мають вирішити, в якому санаторії оздоровлення їм потрібніше, й це також, пообіцяв В.Губаль, буде організовано. 
 
Що ж до проблем із житлом, то для участі в державній програмі поліпшення житлових умов треба, аби родини стали на квартирний облік (у селах цього переважно не роблять). Особливо це актуально для Ольги Король, бо проживає у будинку родичів. Голова ОДА доручив голові Іршавської райради Іванові Савку посприяти в цьому. А також разом з головою РДА Віктором Симканинцем тримати на контролі потреби родин щодо ремонтів та всіх інших побутових проблем.
 
Насамкінець керівник краю попросив жінок інформувати владу про всі проблеми. «Ви втратили найдорожчих, держава вам довіку винна, й ви маєте відчути всю можливу підтримку і турботу. А завдання як центральної, так і обласної та місцевої влади – це забезпечити», — сказав Василь Губаль.
 
Нагадаємо, Олександр Данильченко – «кіборг», боєць 93-ї механізованої бригади – загинув під Донецьком у січні. Він у військкомат з’явився самостійно, після чого був зарахований до військової частини А2890 і торік 21 серпня відправився на фронт. Виходець із Донеччини, який уже десятиліттями мешкав на Закарпатті, вважав, що мусить боронити рідну землю. Брав участь в обороні донецького аеропорту, містечок Піски та Опитне, був представлений до нагород… Поховали його в Ільниці. Він був батьком трьох дітей і чекав на шостого онука…
 
Юрій Король — доброволець батальйону «Айдар». Загинув у боях між селищем Металіст та містом Щастя ще 5 вересня. Був похований у Старобільську як «тимчасово невідомий Герой України». Його особу вдалося ідентифікувати за допомогою експертизи ДНК аж у лютому. Тоді ж і поховали його у рідному Заріччі. 
 
Юрій Соколачко — 43-річний солдат 128-ї гірсько-піхотної бригади, коригувальник артилерії. Він загинув 26 вересня під час оборони донецького аеропорту. Був призваний до лав Збройних сил в ході другої хвилі мобілізації. Родом з села Лоза Іршавського району, де й похований. У загиблого вдома залишилася мати.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*