Рятувальники продовжують пошуки двох дітей, які, ймовірно, втопилися в Тисі

Сьогодні, 30 липня, о 05:20 продовжилися пошуки двох дітей, які вчора не повернулися додому після відпочинку на річці Тиса в с. Тросник Виноградівського району.

Я  стало відомо від правоохоронних органів, 29 липня четверо місцевих дітлахів без нагляду дорослих пішли купатися на річку. Для водних процедур вибрали дуже небезпечне й малолюдне місце з крутим берегом. Не зупинило дітей і те, що жоден із них не вміє плавати. Двоє з неповнолітніх зуміли вибратися на берег, а  їхніх друзів, 10-літнього хлопчика  та на рік молодшу дівчинку, понесло стрімкою течією і більше їх ніхто вже не бачив.

Повідомлення про можливу трагедію на воді надійшло до оперативно-рятувальної служби 29 липня о 22:05. Для пошуків дітей залучалося   й відділення 6-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів. А 30 липня о 05:20 для проведення обстеження акваторії річки Тиса направлено водолазно-рятувальне відділення м. Хуст групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення. Пошуки зниклих дітей тривають.

Ще одна дитина загинула під час розваг на воді 27 липня в с.Лумшори  Перечинського району. Повідомлення про трагедію надійшло до Служби порятунку “101” о 12:40. Мешканець м. Харків 2014 року народження разом зі своїми батьками відпочивав на одній із місцевих баз відпочинку. Під час розваг з однолітками впав у чан з водою, що ймовірніше за все й призвело до утоплення. Остаточну причину загибелі хлопчика та інші обставини справи з’ясовують  відповідні служби.

На сьогодні з початку року на водних об’єктах Закарпаття вже потонуло 27 людей. Тоді як за аналогічний період минулого року таких випадків було 18.

Щоб відпочинок на воді був радісним, приємним,  а головне – безпечним, Управління ДСНС України в Закарпатській області в черговий раз звертається до всіх громадян з проханням: відпочиваючи, дотримуйтеся заходів безпеки. Цінуйте власне життя, бережіть життя своїх дітей, не нехтуйте застереженнями. Пам’ятайте, що від зневажливого ставлення до правил безпеки на воді може статися непоправне лихо, повідомили з У ДСНС України у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*