«Сакурові вина» на першому фесті

змогли продегустувати не всі

Перший фестиваль рожевого вина «Sakura Wine», який проходив в Ужгороді в рамках більш ніж двотижневого «Сакура Фесту», офіційно розпочався в історико-культурному комплексі «Совине гніздо» у п’ятницю, 21 квітня, й тривав три дні.

У старовинних підвалах розташувалися винороби не лише із Закарпаття, а й із Херсонщини, а ресторатори, виробники хенд-мейду, всіляких ласощів зустрічали гостей біля архітектурного комплексу. На другому поверсі Богольвару відвідувачів чекали тематичні лекції й презентації від виноробів.

Обов’язковою умовою участі для виноробів цього разу було представлення п’янких напоїв лише у скляних пляшках. Усі охочі могли спробувати вина, представлені на фестивалі, особливою увагою користувалися біле та рожеве «сакурове вино».

Однак вже за день роботи фесту в мережі з’явилися невдоволені повідомлення, мовляв, вхід на територію фесту платний – 30 грн. Для родини зайти й там ще щось купити обійдеться дорого. Минулого разу брали 20 грн за вхід у підвали, аби не було стовпотворіння. Але цей білет можна було поміняти на склянку вина. Тому людина за вхід фактично не платила. На прикрий кінець, можна би пройтися по Ракоці, скверику та купити там глінтвейн, сувеніри, їжу. Але парканами перекрили Ракоці…

Організатор «Sakura Wine» Ольга Тоїчкіна зазначила: «На жаль, у нас багато фестивалів ярмаркового типу, і вони дещо зруйнували систему якісного підходу до організації заходів. Платний вхід шокував людей. Але ми прагнули наповнити фестиваль змістом: презентаціями, лекціями, показом фільмів тощо. Не було ціллю гнатися за кількістю відвідувачів. У суботу, до прикладу, на фестиваль прийшло 600 людей». Як би там не було, фест виявився змістовним і цікавим. Зокрема так звані наші «словаки» – винороби, які вчилися в Словаччині й тепер мають виноградники неподалік Середнього, – зробили дійсно цікаві вина.

Іван СІДУН

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*